Magister Partnerprogramma

Onderwijs verbeter
je samen

Met het Magister Partnerprogramma bieden wij meer gemak bij het ontsluiten en koppelen van educatieve applicaties. Maak kennis met onze koppelmogelijkheden en kom in contact. Veilig, professioneel en onafhankelijk.

Ontdek de mogelijkheden

“Samen creëren wij gebruiksvriendelijke en veilige koppelingen voor het onderwijs”


Magister biedt aanbieders van digitale applicaties en leermiddelen de mogelijkheid om met Magister te koppelen op een zorgvuldige en verantwoorde wijze.

Onze standaard koppelingen bieden ruimte om data uitwisseling met uw applicatie te realiseren. Uiteraard veilig en conform de geldende privacyrichtlijnen.

Onze koppelmogelijkheden op een rij

 • UWLR Smalle set

  Uw educatieve applicatie en/of leermiddel wordt middels de UWLR-L koppeling gekoppeld met Magister. De API wisselt leerlinggegevens, klasinformatie en vakinformatie uit.

 • UWLR-FDE

  Bent u een distributeur van leermiddelen en heeft u behoefte aan een koppeling met Magister ten behoeve van de fijndistributie? Dan doet de UWLR-FDE koppeling zijn werk.

 • SCIM

  Bent u een IAM leverancier en wilt u het ECK iD ontvangen? Maak dan gebruik van onze SCIM Edustandaard voor de voorziening van het ECK iD.

 • Entree Federatie

  Magister is aangesloten bij de Entree Federatie. Hiermee is een Single Sign On met alle educatieve partijen die hierop zijn aangesloten mogelijk. Daarnaast biedt Magister onze partners de mogelijkheid om aan te sluiten op Magister Accounts. Hiermee kan binnen de applicatie worden ingelogd met het vertrouwde Magister account.

Strategische samenwerking

Magister heeft strategische samenwerkingen met meerdere partners. Heeft uw bedrijf ook een gave nieuwe oplossing ontwikkeld waarmee het onderwijs echt geholpen is? Kom dan koffie met ons drinken om de mogelijkheden te verkennen.

Checklist voor partners

Het is vanuit AVG en privacy belangrijk dat onderstaande punten in acht worden genomen om een verdere samenwerking tot stand te laten komen.

Alle punten op een rij:

 • Privacyconvenant 3.0 → ons bedrijf staat geregistreerd bij Edu-K en past deze afspraken uit het convenant toe en we committeren ons hieraan;
 • Verwerkersovereenkomst → wij maken gebruik van de bij het privacyconvenant 3.0 behorende verwerkersovereenkomst;
 • Doelbinding → heeft uw bedrijf met betrekking tot de koppelingsaanvraag aan Magister een legale relatie met de schoolorganisatie (en leerling) en is de doelbinding voor de data duidelijk geformuleerd?
 • Uw bedrijf staat ingeschreven in het register van de Kamer van Koophandel.

Scholen

Bent u een school en wilt u samenwerken met een leverancier die nog geen partner van Magister is? Dat kan, ons belangrijkste uitgangspunt is dat de koppeling juist, veilig en conform de geldende privacyrichtlijnen is. Laat uw leverancier via onderstaand contactformulier contact met ons leggen.

De reeds geaccrediteerde leveranciers die zijn aangesloten op ons partnerprogramma zijn voor scholen te vinden op de online serviceomgeving in de bibliotheek Magister Service > Bibliotheek > Documentatie > Koppelingen > ‘Toestemmingen met Magister API aan derden’.

Ja, ik heb interesse.

Bent of wordt u een toekomstige partner van ons? Vul dan onderstaand formulier in en wij nemen contact met u op om verdere samenwerking, ons accreditatieproces en koppelmogelijkheden te bespreken. Afhankelijk van de vorm van samenwerken ontvangt u van ons een partnervoorstel en bespreken we de verdere implementatie en alles wat daarbij komt kijken. We kijken uit naar uw reactie!

 

Naar formulier

Neem contact op